Oldal töltődik
ISMÉT TÁRGYALJÁK A HIV-FERTŐZŐ FÉRFI ÜGYÉT

ISMÉT TÁRGYALJÁK A HIV-FERTŐZŐ FÉRFI ÜGYÉT

RTL Hírek | 2011. január 14., péntek | Belföld

A Fővárosi Bíróság tanácselnöke szerint prekoncepciós az első fokú ítélet

Hatályon kívül helyezte a HIV-fertőzés okozásával vádolt férfit felmentő első fokú ítéletet pénteken a Fővárosi Bíróság és új eljárásra kötelezte a Budai Kerületi Bíróságot. Így az öt éve kezdődött ügyet harmadszorra is első fokon tárgyalják.

A vád szerint két partnernőjét is megfertőző férfi ügye öt évvel ezelőtt kezdődött. A legelső alkalommal hozott első fokú ítéletet később hatályon kívül helyezték, így azt 2010-ben újra első fokon kezdte tárgyalni a Budai Központi Kerületi Bíróság. A BKKB 2010. június 8-án kihirdetett első fokú ítéletével felmentette a férfit a kétrendbeli súlyos egészségromlást okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól. A BKKB első fokú ítélete szerint, bár kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy a két sértett asszony HIV-fertőzött lett, az nem bizonyosodott be, hogy a fertőzöttséget a vádlott okozta, és az sem, hogy szándékosan kívánta megfertőzni a nőket.

Pénteken az ügyet másodfokon tárgyaló Fővárosi Bíróság a BKKB tavaly júniusban hozott ítéletét hatályon kívül helyezte, és az első fokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította. A törvényes rendelkezéseknek megfelelően a hatályon kívül helyezett első fokú ítéletet hozó bíró az ügyből a továbbiakban ki van zárva.

Házi Lajos bíró, a Fővárosi Bíróság döntésének indoklásakor pénteken kifejtette, az első fokú ítélet részlegesen megalapozatlan, a tényállás részben felderítetlen, részben pedig iratellenes. A Fővárosi Bíróság tanácselnöke azt mondta, az első fokú ítéletből bizonyos prekoncepció cseng ki. Házi Lajos bíró kiemelte, a BKKB nem tisztázta bizonyos tanúvallomások ellentmondásait. Mindezek alapján a Fővárosi Bíróság úgy látja, hogy az első fokú ítélet felülbírálatra alkalmatlan, ezért van szükség újra.

Forrás: Független Hírügynökség
A kép illusztráció!

KOMMENTEK
Új hozzászólás (moderálás után jelenik meg)
0/1000 karakter
mehet

hirdetés
FRISS VIDEÓK

Elkezdődött a VV7 válogatása

A ValóVilág hetedik szériájának válogatására is egy nagyon színes társaság gyűlt össze, akik az életüket szeretnék megváltoztatni azzal,...