Oldal töltődik
TÜZES HÉTVÉGE, TÜZES FOLYTATÁS

TÜZES HÉTVÉGE, TÜZES FOLYTATÁS

RTL Klub Híradó | 2007. július 23., hétfő | Belföld

Tízszer több tűzeset

1200-szor kellett kivonulniuk a tűzoltóknak kisebb-nagyobb tüzekhez péntektől vasárnapig. Ez tízszer több, mint egy átlagos hétvégén - mondta a Független Hírügynökségnek Dobson Tibor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Három tűzoltó rosszul lett oltás közben, de már jobban vannak.

Újabb tüzek pusztítanak az országban. Magyarhomorog határában délelőtt gyulladt ki a szántó és a tarló, körülbelül 30 hektáron ég a tűz.


Bács-Kiskun megyében Nyárlőrincnél pedig még most is dolgoznak a tűzoltók, hogy a vasárnapi erdőtűz után eloltsák a parazsat. Az oltást 25 autóval csaknem száz tűzoltó végzi, és a helyszínre hívták az ország egyetlen tűzoltóvonatát, valamint egy honvédségi vízszállító autót is.


Baranya megyében Gödrénél volt tűz, 400 hektáron tarló, fenyves és akácos égett. A tüzet hat tűzoltóautó, egy vízszállító és 36 tűzoltó vasárnap este kilenc órára fékezte meg. A lángok lakott területet nem veszélyeztettek.


A Pest megyei Inárcson tíz óra alatt oltották el a 10 hektáros területen égő bozótost. A füst akkora volt, hogy több órára le kellett zárni az M5-ös autópályát. Oltás közben egy tűzoltót láttak el a mentők, aki a túl sok füst miatt lett rosszul.


Erdőtűz volt a Bakonyban is. Kup és Bakonypölöske térségében 20 hektárnyi fenyves gyulladt ki. A legmagasabb, 5-ös kiemelt fokozatú riasztást rendelték el. 60 tűzoltó küzdött a lángokkal. Lakott terület itt sem volt veszélyben.


Lángolt az erdő a fővárosban is. A XV. kerületben vasárnap kora délután gyulladt ki a Szentmihályi út és a Rákospalotai Határ út közötti 70 hektáros terület. A tűzoltók a Rendészeti Biztonsági Szolgálat tömegoszlató vízágyúit és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt 10 locsolóautóját is bevetették. 40 autóval kétszázan oltották a lángokat. Ez volt az utóbbi évtizedek legnagyobb szabadtéri tüze a fővárosban. Este nyolc óra után végeztek az oltásával. Kitelepíteni senkit sem kellett. A polgári védelem szakemberei az utcákat járva folyamatosan mérték a levegő károsanyag mértékét. Ebben az oltásban két tűzoltó sérült meg, az egyik rosszullétre, a másik izomfájdalmakra panaszkodott. A környéken lakók vizet, dinnyét és élelmet vittek a kimerült tűzoltóknak.


A budapesti tüzet már biztos, hogy gyújtogatás okozta, a többi okát még vizsgálják. A tüzeknek civil sérültje nem volt, és már a három rosszul lett tűzoltó is jobban van.

KOMMENTEK
Új hozzászólás (moderálás után jelenik meg)
0/1000 karakter
mehet

hirdetés
FRISS VIDEÓK

Elkezdődött a VV7 válogatása

A ValóVilág hetedik szériájának válogatására is egy nagyon színes társaság gyűlt össze, akik az életüket szeretnék megváltoztatni azzal,...